yin jooga & meridiaanivenyttely

english

Yin jooga

Yin joogan juuret ovat taolaisessa perinteessä vaikka myös Hatha joogaan littyi alunperin yin-tyyppisiä asentoja. Yin joogassa teemme pitkäkestoisia syvävenytyksiä. Usean minuutin mittaisten asentojen aikana hengitämme syvään ja annamme lihasten rentoutua, jotta venytys pääsee vaikuttamaan sidekudoksiin ja meridiaaneihin asti. Tämä stimuloi nivelten ja sisäelinten toimintaa. Kaikki yin joogan asennot tehdään joko isuten tai maaten ja ne avaavat erityisesti lantion ja alaselän seutua. Huolimatta hitaasta temposta tai juuri sen takia yin jooga saattaa tuntua aluksi haasteellliselta sillä asennoissa on aikaa tuntea kaikki! 5 -elementin yin joogassa teemme venytyksiä jotka tasapainottavat puun, tulen, maan, metallin ja veden elementtejä meissä.

Tarjoan Yin joogaa, Hatha joogaa ja meridiaanivenyttelyä kotistudiossamme Helsingin Torpparinmäessä. Annan myös yksityistunteja ja voin tulla tilauksesta pitämään kursseja ryhmille.

 

 

Meridiaanivenyttely     english

Meridiaanivenyttely perustuu japanilaisen Zen Shiatsun luojan Shizuto Masunagan kehittämiin liikkeisiin, jotka aktivoivat kehomme energiakanavia eli meridiaaneja ja niiden ylläpitämiä tärkeitä elintoimintojamme. Meridiaanivenyttelyssä liikutamme Qi:tä eli elämänvoimaa joka rauhoittaa, stimuloi ja tasapainottaa mieltä ja kaikkia kehonosia. Rauhallinen ja syvä hengitys on olennainen osa venyttelyä. Meridiaanivenyttelyn asentojen järjestys seuraa meridiaaniparien ruokkivaa kiertoa kehossa. Asennoissa pysytään yleensä viiden hengityksen ajan. Meridiaanivenyttely voi kesää 20-45 min. riippuen kuinka monta asentoa jokaiselle meridiaaniparille tehdään. Säännöllisesti harjoitettuna meridiaanivenyttely voi parantaa elämänlaatuamme ja auttaa meitä pysymään terveinä ja tasapainoisina.

ajanvaraus

Jos olet kiinnostunut niin voit tilata meiltä meridiaanivenyttelyoppaan. Opas on ilmainen ja me lähetämme sen sähköpostiisi.

Se sisältää 24 asentoa kuvien ja selityksen kera. Opas on 10 sivua ja formaatti A4. Kielet: suomi, englanti ja saksa. Ota yhteyttä: heini@body-is-voice.com