klassinen kiinalainen akupunktio

english

Klassinen kiinalainen akupunktio perustuu noin 4,000 vuotta vanhaan tietoon Qi:n eli elämänenergian kiertokulusta. Akupunktion filosofia pohjautuu kokonaisvaltaiseen kuvaan maailmasta jossa kaikki elämän ilmentymät ovat vuorovaikutuksessa toisiinsa. Muinaiset kiinalaiset tarkkailivat luonnon kiertokulkua ja ymmärsivät kuinka tärkeää on elää harmoniassa luonnon syklien kanssa. Se mitä tapahtuu meissä, tapahtuu myös maailmankaikkeudessa.

Elämää ylläpitävä Qi virtaa meissä ihmisissä pitkin energiakanavia eli meridiaaneja. Se kokoontuu akupunktiopisteissa jotka sivaitsevat meridiaanilinjoilla. Qi:n virtaukseen kehossa vaikuttaa vuodenaikojen vaihtuminen, ympäristö ja ravinto sekä ihmisen oma toiminta. Qi kommunikoi, luo, suojelee, säätelee ja on aina liikkeessä. Sen virtaukseen vaikuttvia pääperiaatteita ovat toisiaan täydentävät voimat Yin & Yang sekä viisi vaihetta jotka ovat puu, tuli, maa, metalli ja vesi. Meridiaanit pitävät yllä Qi:n ravitsevaa virtausta, jonka luonne muuttuu viiden elementin mukaan vaikuttaen siten akupunktiopisteiden parantaviin ominaisuuksiin riippuen siitä minkä sisäelimen meridiaanilla ja millä kohdin ne sijaitsevat. Lisäksi eri akupunktiopisteet luovat keskinäisiä suhteita, joiden positiivinen yhteisvaikutus on yhtä pistettä suurempi.

Taolaisen filosofian mukaan me olemme syntyneet taivaan ja maan vuorovaikutuksesta jolloin syntymähetkemme energian laatu vaikuttaa meihin. “Stems and Branches”- teoria pohjautuu kosmologiseen taoismiin ja kiinalaisen kalenterin systeemiin laskea tunteja, päiviä, kuukausia ja vuosia. Se auttaa akupunktiohoitajaa ymmärtämään jokaisen potilaan peruskunnon vahvuuksia ja heikkouksia sekä antaa näkemystä siihen miten hoitaa ihmistä kunnioitten ja tasapainoittaen hänen ainutlaatuista energiaansa.

Akupunktiohoidossa     ajanvaraus

Akupunktiohoito koostuu haastattelusta, pulssi- ja kehodiagnoosista, kiinalaisen kosmologian mukaisesta syntymäkartasta ja ohuista neuloista joita käytämme keskimäärin 3-12 yhden hoidon aikana. Hoitofilosofiamme keskiössä on luottamus siihen että keho pyrkii aina kohti terveyttä ja tasapainoa. Kehon oireiden ja niiden syiden hoitamisen lisäksi tuemme myös niitä kehon aspekteja jotka ovat luonnostaan vahvoja. Haluamme rohkaista ihmistä tuntemaan syvästi miltä hyvinvoiva keho voi tuntua ja mitä muutoksia on mahdollisesti tehtävä elämässä jotta hyvinvointi voisi olla vallitseva olotila.

Akupunktiolla voimme hoitaa miltei kaikkia fyysisiä, psyykkisiä ja emotionaalisia ongelmia. Hoitoon voi toisaalta tulla ilman varsinaisia oireitakin sillä akupuntio toimii ihanteellisesti terveyttä ja hyvää mieltä ylläpitävänä hoitona. Alla on esimerkkejä vaivoista joita akupunktiolla voi hoitaa:

äkillinen tai krooninen kipu ja jännitys lihaksistossa, nivelissä tai luissa

erilaiset päänsäryt, hammassärky, tinnitus, silmien ongelmat

heikko vastustuskyky, iho-ongelmat, allergiat tai hengitysvaikeudet

kaikenlaiset ruuansulatusvaivat

kynekologiset vaivat

raskausajan tai vaihdevuosien ongelmat

verenkiertohäiriöt aivo- ja hermostohäiriöt

nukkumisvaikeudet

auto-immuunisairaudet psyykkiset ja emotionaaliset oireet

 

Ajanvaraus