hieronta & tok sen

english

Hieronta

Tanssijan taustani on antanut minulle paljon käytännön tietoa kehosta ja sen toiminnasta. Kehotyöskentely ja hieronta ovat aina olleet osa sitä mitä teen. Hoidoissa yhdistän meridiaanihierontaa, akupainantaa, vyöhyketerapiaa ja palleahierontaa. Lihasten ja sidekudosten lisäksi pystyn keskittämään hieronnan myös luustoon. Kehossamme on tiettyjä alueita joihin jännittys ja happoisuus erityisesti kerääntyy. Saatamme kantaa näitä jännityksiä kehossamme vuosia miltei huomaamatta tai koemme ne yleisenä epämukavuuden tunteena kehossa. Hierontahoito edistää qi:n virtausta lihaksistossa, jänteissä, sidekudoksissa ja luissa joka elävöittää kaikkia näitä kudoksia. Hieronnalla voi myös olla hyvin puhdistava vaikutus kun jännitykset alkavat purkautua. Hierontahoito voi auttaa esim. selkäkipuihin, päänsärkyyn, kankeisiin jalkoihin, hartia-, rintakehä ja niskajännityksiin. Se voi myös auttaa rentouttamaan ja syventämään hengitystä.

Voit myös tulla hoitoon tukeaksesi hyvinvointia ja harmoniaa itsessäsi.

Tok Sen

Tok Sen on perinteinen thaimaalainen hoitomuoto, joka poistaa jännityksiä ja kipua lihaksissa ja jänteissä sekä rauhoittaa tunne-elämäämme.

Tok Sen -hoidossa käytetään puisia työkaluja, joiden avulla kehoon lähetetään parantavaa värähtelyä, joka vapauttaa lihaksissa ja jänteissä olevia tukoksia. Hoitoa voidaan antaa miltei joka kehon osaan, koska puisten työkalujen värähtely vaikuttaa sisäisiin lihaksiin ja lihaskalvoihin asti. Hoito on lähes kivutonta.

Tok Sen tulee alunperin Pohjois-Thaimaasta ja on noin 5000 vuotta vanha. Tok Sen tarkoittaa Thain kielellä “energialinjojen sulattamista”. Kansainvälisesti tunnettu Taojooga mestari Mantak Chia on kehittänyt Tok Sen -hoitoa yhdistämällä siihen elementtejä Chi Nei Tsangista eli kiinalaisesta vatsahierontasta. Nykyisin Tok Senia käytetäänkin myös vatsan ja rintakehän alueella, jolloin hoidolla on erityisesti tunnetiloja tasapainottava vaikutus. Kaiken kaikkiaan Tok Sen on hyvin puhdistava hoito koko keholle.

Fyysisellä tasolla Tok Sen hoidolla voidaan avata lihastukoksia esim. urheiluvammoissa.

Tunne-elämän puolella hoito voi auttaa vapautumaan negatiivisista tunteista.

 

Ajanvaraus